• Stenen van de Stad
  Productie 2019

  Voor de vierde productie van BurenToenTheater, ‘Stenen van de Stad’, is als onderwerp gekozen voor de geschiedenis van het kasteel van Anna van Buren en Willem van Oranje, onze Vader des Vaderlands. Het kasteel is in de loop der eeuwen verspreid over Buren, in allerlei muren en gebouwen terecht gekomen. Maar de locatie van het kasteel bestaat nog steeds: Het Plantsoen.


  Op deze locatie wordt een tribune voor de bezoekers geplaatst die een voorstelling gaan zien die zich afwisselend afspeelt in 2019 (het jaar van de voorstellingen) en 1551, het jaar waarin Anna en Willem met elkaar trouwden. De locatie wordt bedreigd door een op geld beluste projectontwikkelaar en verdedigd door een groep Burenaren die geen nieuw te bouwen Pretpark op deze bijna Heilige Grond willen hebben.

 • Podium
  Verrassend en verbazingwekkend

  Het 'podium' zal verrassend en verbazingwekkend zijn. Op diverse hoogteniveaus worden spel en muziek gerealiseerd en beweging en beeld snel gewisseld. Een ‘catwalk’ verbindt spel- en decorelementen zodat er zowel massa scènes als kleine intieme momenten gemaakt kunnen worden. Een Harmonieorkest zal op diverse plekken en in diverse samenstellingen integraal onderdeel uitmaken van deze BurenToenTheater-productie.

 • Wanneer
  Première 25 september 2019

  Wij bieden onze gasten een wonderlijke avond uit, waarin ze ogen en oren te kort zullen komen om te volgen wat er gebeurt.


  De première van ‘Stenen van de Stad’ zal plaatsvinden op woensdag 25 september 2019, aansluitend zijn er voorstellingen op 26, 27 en 28 september.


  De voorstellingen worden afgesloten met een optreden van Pater Moeskroen.


  De kaartverkoop start op 15 november 2018.