• Muziek
  Muziek, heel veel muziek

  ‘Stenen van de Stad’ biedt muziek, heel veel muziek. Niet alleen de begeleiding van een aantal liederen, maar ook ‘underscore, onder grote bewegingsscènes en sferische muziek tijdens tekstloze beeldverhalen. Tijdsprongen, sferen, locaties, zoveel mogelijk wordt muzikaal aangegeven of ondersteund. Zoals een symfonie vaak bestaat uit een thema met variaties, zal deze muziek ook samenhang tussen de diverse losse elementen creëren.


  In een samenwerking met een zeer grote groep spelers (volwassenen en kinderen), de dirigent en de regisseur zal op de locatie gewerkt worden aan een soepele montage van al deze onderdelen. Een unieke kans om als bezoeker totaaltheater dicht bij huis te beleven.

 • Kunst en Vriendschap
  Muziekvereniging

  Muziekvereniging Kunst en Vriendschap is als partner van de Stichting BurenToenTheater verbonden aan de productie Stenen van de Stad. De vereniging heeft al 108 jaar haar wortels in Maurik (Gemeente Buren) en vervult inmiddels een muzikale en maatschappelijke rol in de gehele regio Rivierenland. Zij bestaat uit een slagwerkgroep, een majorettegroep en 3 harmonieorkesten.


  Kunst en Vriendschap is goed in staat om sfeer, gezelligheid en aandacht voor elkaar te combineren met een goed muzikaal niveau in een professionele organisatie. De harmonie orkesten maken de laatste jaren een hele goede ontwikkeling door. Er is een ledengroei bij zowel de leerlingen als de ervaren muzikanten. Jooske van Andel vervult bij Kunst en Vriendschap, naast haar rol als eerste klarinettiste bij het Groot Orkest, een belangrijk rol bij het muziekonderwijs en als dirigent bij het Midden Orkest en het Opstap Orkest.


  Samen met dirigent Arjan Gaasbeek, laten de leden van het Groot Orkest zich telkens opnieuw uitdagen om steeds weer een stukje beter en muzikaler te worden. Grenzen worden verlegd en iedereen gaat ervoor. Integrale en volwaardige deelname aan een productie van BurenToenTheater is daar een bijzonder voorbeeld van.

  De opwaartse ontwikkeling van de vereniging werd bevestigd op het concertconcours 2018 in Zutphen. Daar is de harmonie met 93,17 punten gepromoveerd naar de 2e divisie.


  Kunst en Vriendschap is een vereniging die volop aan de weg timmert. Naast de muzikale uitdaging die de deelname aan Stenen van de Stad met zich meebrengt gaat Kunst en Vriendschap laten zien (en horen) dat de veelzijdigheid van het orkest je uitdaagt om lid te worden!


  Links: 

  kunstenvriendschap.nl . Facebook . Twitter

 • Pater Moeskroen

  De heren stonden aan de wieg van krakers als 'Joost', 'Laat Maar Waaien', Dansen’ en 'Hela Hola'. En wie herinnert zich niet 'Roodkapje'?!

  Aanstekelijke folk, knallende feestnummers en meeslepende ballades; Pater Moeskroen brengt het met een karrenvracht aan instrumenten wat het herkenbare Moeskroen-geluid maakt! Live is de band een ware feest-sensatie, vol herkenning voor jong en oud.

  Behalve dat Pater Moeskroen een graag geziene gast is op festivals, in clubs en zalen, gaat de groep jaarlijks de theaters in en is daarin evenzo succesvol. Op het theaterpodium komen de talenten van de vijf multi-instrumentalisten maximaal naar voren en is er, naast kolderieke muzikale fratsen, ook plaats voor ontroering en diepgang. 

  In 2019 gaat de band een samenwerking aan met Buren Toen Theater in het kader van de voorstelling “Stenen van de Stad” In een unieke samenwerking bespelen en bezingen De Paters samen met de acteurs en actrices van BurenToenTheater en harmonieorkest Kunst & Vriendschap de geschiedenis van het kasteel van Anna van Buren en Willem van Oranje, onze Vader des Vaderlands. Het kasteel is in de loop der eeuwen verspreid over Buren (en zelfs ver daarbuiten), en in allerlei muren, panden en zelfs dijken terecht gekomen. Maar de locatie van het kasteel bestaat nog steeds: in het Plantsoen. Een niet te missen spektakel!


  Pater Moeskroen is:

  Bart Swerts – Lead-zang, Gitaar

  Vincent van Lent – Blaasinstrumenten, Banjo, Mandoline, zang

  Martien van Oostrom – Accordeon, Toetsen, zang

  Jack Glasbergen – Bas, zang

  Coen Blokx – Drums, percussie, zang


  Links: 

  patermoeskroen.nl . Facebook . Instagram . YouTube